Разследване по чл. 282,  ал.1 от Наказателния кодекс (НК) -

...
Разследване по чл. 282,  ал.1 от Наказателния кодекс (НК) -
Коментари Харесай

Няма привлечени като обвиняеми от РИОСВ - Стара Загора заради отпадъците край Гълъбово

Разследване по член 282,  ал.1 от Наказателния кодекс (НК) - за определяне на осъществено закононарушение от длъжностни лица при Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Стара Загора, и Изпълнителна организация по околната среда (ИАОС) - Стара Загора, води старозагорската окръжна прокуратура. По делото няма привлечени като обвинени и не са взети ограничения за процесуална насила досега , оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Разследването на окръжната прокуратура стартира, откакто на 14 януари бяха осъществени процесуално-следствени дейности по досъдебно произвеждане, следено от Районна прокуратура - Стара Загора, за това, че в отдадена чартърен на комерсиално сдружение със седалище в Гълъбово постройка, която се намира източно от административната постройка на площадка „ Брикетопроизводство “ в землището на с. Обручище са ръководени боклуци от разнородни материали, с непостоянен тип и генезис не по открития ред. С това е била основана заплаха за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда, което съставлява закононарушение по чл.353б, ал.1 от Наказателен кодекс. 
По досъдебното произвеждане на Окръжна прокуратура - Стара Загора, би трябвало да се откри дали длъжностни лица са нарушили или не са изпълнили служебните си отговорности за да набират за другиго имотна полза и от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия.
По делото са конфискувани голям брой документи от Регионална инспекция за опазване на околната среда и Изпълнителна агенция по околна среда в Стара Загора. В качеството на очевидци са разпитани длъжностни лица от инспекцията и организацията. Разследването продължава с осъществяване на голям брой процесуално-следствени дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР